FAQ

Uw geplande keuring en het coronavirus.

Vooralsnog gaan alle keuringen bij onze artsen gewoon door. Wel hanteren de artsen strengere voorschriften in het contact met u tijdens de keuring (conform de voorschriften van het rivm).  Neem naast uw ZD code ook aanvullende documenten mee als u recentelijk voor uw bloeddruk of een diabetes test bij (bijvoorbeeld) uw huisarts bent geweest.

Wat is VoorKeur?

VoorKeur is een onafhankelijk keuringsbureau voor rijbewijs- en medische keuringen. Wij werken samen met BIG geregistreerde keuringsartsen. VoorKeur vindt de samenwerking met de keuringartsen belangrijk. Het ondersteunen van de artsen in materialen, opleiding en administratie zorgt ervoor dat de artsen zich kunnen focussen op de keuringen. 

Wij zijn geen onderdeel van Regelzorg, Goedkope Keuringen, Rijbewijsdokter of Rijbewijskeuringsarts, maar u vindt ons ook in heel Nederland. Zie verder onze locaties.


Welke locaties?

Elke maand openen wij nieuwe locaties. Zitten wij niet in uw buurt? Laat het ons weten via info@voor-keur.nl of 085 0607065.

Amsterdam – Buitenveldert, Amsterdam – Noord, Amsterdam – Zuidwest,  Alkmaar, Almere, Alphen aan de Rijn,  Arnhem, Assen, Baarn, Barendrecht, Bergen op Zoom, Boxmeer, Capelle ad IJssel, Den Bosch, Den Haag, Dokkum, Eindhoven, Enschede, Goes, Gorinchem, Groningen, Haarlem, Heemstede, Heiloo, Hellevoetsluis, Heerhugowaard, Heemskerk, Hengelo, Hippolytushoef, Leeuwarden,  Lelystad, Leusden, Maasdijk, Maassluis, Middelburg, Nijmegen, Numansdorp, Paterswolde, Purmerend, Volendam, Waalwijk, Ridderkerk, Rotterdam -Feyenoord, Rotterdam- Ommoord, Roosendaal, Schagen, Schiedam, Utrecht-Leidsche Rijn,  Valkenburg (ZH), Veenendaal, Vlaardingen, Vlijmen, Vlissingen, Volendam, Waalwijk, Zaanstad, Zeist, Zutphen, Zwijndrecht, meerdere locaties provincie Zeeland.

Voor wie is VoorKeur?

VoorKeur heeft rijbewijs- en medische keuringen voor mensen die de leeftijd van 75 jaar bereiken of hun rijbewijs moeten verlengen, maar ook voor beroepschauffeurs, taxichauffeurs en touringcarchauffeurs. Vanuit de wet en regelgeving is het vastgelegd dat rijbewijzen met een beperkte geldigheidsduur periodiek verlengd moeten worden. Het op tijd verlengen is voor chauffeurs belangrijk. VoorKeur is er uiteraard ook voor mensen die een rijbewijs, vrachtauto- of bus rijbewijs willen halen of een taxipas willen halen of verlengen.

Waarom heeft u een medische keuring nodig?

Bij het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR heeft u één of meerdere vragen met ‘JA’ ingevuld. Of er is een verandering in uw gezondheidstoestand, waardoor u een medische keuring nodig heeft. Het kan ook dat u een periodieke gezondheidskeuring moet ondergaan, omdat uw gezondheidstoestand in het verleden veranderd was. 

Wat zijn de kosten van een rijbewijskeuring en hoe betaalt u?

VoorKeur werkt met vaste tarieven per keuring soort. Wij hanteren niet een variatie in prijs voor een zelfde keuringsoort, zoals sommige goedkope rijbewijs aanbieders. U betaalt bij Voorkeur niet meer kosten voor een rijbewijskeuring dan bij andere keuringsbureaus. VoorKeur werkt altijd met BIG geregistreerde keuringsartsen die aangesloten zijn op Zorgdomein, voor een vlotte afhandeling van de keuring richting het CBR. Daarnaast staan wij bekend om onze goede service en een vriendelijke afhandeling. De betaling kan direct online via IDEAL. Maar op de meeste locaties is ook een pin aanwezig. Het online reserveringssysteem bevestigt altijd uw afspraak, ook al lukt de betaling niet direct.

Seniorenkeuring 75+ B/E

€50,00

Medische keuring

€50,00

Grootrijbewijs C/D/E - code 95

€70,00

Medibus, Touringcar D/E

€70,00

Bodemsanering & ademluchtkeuringen

V.a. €155,00

Groepskeuringen / Keuringen op Maat / Overige Keuringen

Op aanvraag

Kan ik snel terecht voor een keuring?

Bij VoorKeur kunt u snel terecht voor een rijbewijs- en medische keuring. U kunt zelf online een keuring inplannen via onze site. Vanwege de lange wachttijden bij het CBR, adviseert VoorKeur u minimaal 4 maanden van te voren uw verlenging / aanvraag bij het CBR in te dienen. Leest u de te nemen stappen op onze site goed door. Onze keuringsartsen zijn aangesloten op het digitale platform Zorgdomein, waardoor de keuring digitaal verwerkt wordt en meteen bij het CBR wordt aangeboden.

Waar kan ik een rijbewijs- en medische keuring doen?

U kunt zelf een geschikte locatie kiezen bij u in de buurt via onze online afspraken planner. U rekent meteen voor de gekozen keuring af, zodat u zich daar geen zorgen meer om hoeft te maken. In mijn.keurafspraak.nl kunt u uw afspraak makkelijk terugvinden en ook wanneer nodig wijzigen.

Hoe krijg ik een ZD code?

Nadat u de gezondheidsverklaring in mijn.cbr.nl heeft ingevuld en digitaal heeft teruggestuurd, ontvangt u in mijn.cbr.nl de ZD code. Deze code staat op de brief ‘Verwijzing naar Keurend arts’ en op het ‘Keuringsverslag’ zelf. Op onze site kunt een voorbeeld vinden hoe dit eruit ziet bij ‘Wat neemt U mee’.

Wat is de coulance regeling van het CBR?

Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. De regeling geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR. U kunt met een verlopen rijbewijs blijven rijden tot het CBR een besluit neemt. Dit kan uiterlijk één jaar nadat uw rijbewijs verlopen is.

(bron https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring/uw-situatie/gezondheidsverklaring-75-jaar-of-ouder/blijven-rijden-met-een-verlopen-rijbewijs.htm)