Inhoud
Uw unieke ZD-code
Uw ZD-code bestaat uit 10 tekens en is hoofdlettergevoelig. U vindt het op uw keurverslag op mijn.cbr.nl.
Uw rijbewijs
Neem altijd uw rijbewijs mee naar de keuring ter inzage van uw gegevens (o.a. diverse rijbewijzen).
Urine & Medicatielijst
Ter controle van uw suikerwaarde kunt u bij de apotheek een speciaal potje krijgen voor urine. Slikt u medicijnen? Neem dan een medicatie overzicht mee.
Een recente oogmeting
Bent u brildragend? U neemt uw bril mee (geen leesbril). Heeft u de bril al enige jaren dan adviseren wij een recente oogmeting mee te nemen waarop uw Visus waarden met en zonder bril te lezen is.
- Uw unieke ZD-code. Deze code heeft de keuringsarts nodig om de resultaten van uw medische keuring door te kunnen voeren naar het CBR. De code is te vinden links bovenin op het keurverslag. Dit keurverslag ontvangt u na het invullen en opsturen van uw Gezondheidsverklaring.
- Uw rijbewijs. Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring.
- Urine (maximaal twee uur oud). Bij de apotheek kunt u een speciaal potje krijgen voor urine. Bent u een diabetes patient neem dan een kopie van uw laatste (huis)arts/specialist bezoek mee.
- Medicatielijst. Bij gebruik van medicatie een medicatie overzicht. Dit kunt u aanvragen bij uw huisarts of apotheek.
- Bij gebruik van een bril of lenzen waarbij uw sterkte langer dan 2-3 jaar niet gewijzigd is, adviseren wij een recente oogmeting van een opticien (indien de bril al enige jaren op zelfde sterkte is) mee te nemen. Hierbij zijn de gegevens van de bril- of lens sterkte van belang en uw visus meting. Neem ook uw bril zelf mee naar de keuring. Er zijn opticiens die een vergoeding vragen voor de meting. Wij adviseren u te zoeken naar een opticien die geen extra kosten doorberekent.
Wat neem ik mee naar een Rijbewijskeuring? Een terechte vraag. Neem alle formulieren met een ZD-code mee die de keuringsarts moet invullen. Het kan zijn dat er diverse hulpformulieren moeten worden ingevuld. Die keuringsarts kan alleen de formulieren invullen indien er ‘arts’ op het formulier staat. Indien er oogarts, neuroloog, cardioloog staat, dient u zelf een afspraak te maken bij de betreffende specialist.
Tijdens het onderzoek zal de arts de vragen die u met “Ja” in de gezondheidsverklaring heeft ingevuld, worden besproken met de keuringsarts. Indien u medicatie slikt zal de meegebrachte medicatielijst van de apotheek worden geïnventariseerd.
De geldigheid van uw rijbewijs wordt tijdens de keuring gecontroleerd op de periode dat het is afgegeven en of er codes op vermeld staan die wijzen op een eventuele beperking.
Verder zal glucose (middels urineonderzoek), bloeddruk en het gezichtsvermogen worden onderzocht. Daarbij worden naast de motoriek en de functie van armen, benen en rug ook de cognitieve en sociale functies geobserveerd.
Voorbereiding voor de keuring.
Koop van te voren een Gezondheidsverklaring bij mijn.cbr.nl of bij het gemeentehuis.Als U digitaal een Gezondheidsverklaring heeft gekocht dan krijgt u automatisch binnnen 5 dagn de juiste paieren binnen in uw mijn.cbr mailbox. Ga voor meer informatie over de Gezondheidsverklaring naar ons blog.