ZorgDomein & VoorKeur

VoorKeur werkt samen met ZorgDomein om zo uw keurverslag snel en digitaal te kunnen verzenden naar het CBR. Dit doen wij middels de ZD-code op uw keurverslag.

Het voordeel van het digitaal kunnen invoeren van de keuring is dat uw verwijzing sneller bij het CBR aankomt, met minder risico op fouten. Tijdens de keuring voert de arts uw ZD-code in bij ZorgDomein en kan de keuringsarts uw keurverslag direct inzien en invullen. Op deze manier hoeft u dan geen formulieren meer te kopiëren en te verzenden per post. 

Snel

Veilig

Efficient

ZorgDomein code

Hoe werkt Zorgdomein?

De ZorgDomein-code (ook wel ZD-code) is van Zorgdomein. Dit is een digitaal systeem voor artsen en specialisten. De code bestaat uit 10 tekens (hoofdlettergevoelig). De keuringsarts verstuurt uw keuringsverslag via ZorgDomein met uw unieke ZD-code naar het CBR. Zo komt de gevraagde informatie snel bij het CBR binnen en beoordelen zij of u veilig de weg op kunt.

Waar vind ik mijn ZD-code?

De ZD-code staat op de brief ‘Verwijzing naar Keurend arts’ en op het ‘Keuringsverslag’ zelf. Hier kunt u een voorbeeld vinden hoe dit eruit ziet op het keurverslag.

Waarom werkt het CBR samen met ZorgDomein?

ZorgDomein is het grootste digitale platform voor communicatie tussen (keurings)artsen en specialisten in Nederland. ZorgDomein is een veilige onderlinge communicatie mogelijkheid voor artsen.

91% van de huisartsen maakt gebruik van ZorgDomein.

Ik ben mijn brief met ZD-code vergeten naar de keuring, wat nu?

Geen paniek! U kunt alsnog deelnemen aan de keuring. Omdat de ZD-code alleen te vinden is de verwijsbrief adviseren wij u daarom de brief met de ZD-code(s) mee te nemen naar de keuring. Bent u deze vergeten mee te nemen? Dan kunt u uw code online opzoeken door in te loggen op mijn.cbr.nl.