Vragen over uw rijbewijskeuring

Vragen over uw rijbewijskeuring?

Hier alle veelgestelde vragen op een rij.

Uw geplande keuring en het coronavirus.

Vooralsnog gaan alle keuringen bij onze artsen gewoon door. Wel hanteren de artsen strengere voorschriften in het contact met u tijdens de keuring (conform de voorschriften van het rivm).  Neem naast uw ZD code ook aanvullende documenten mee als u recentelijk voor uw bloeddruk of een diabetes test bij (bijvoorbeeld) uw huisarts bent geweest.

Wat is VoorKeur?

VoorKeur is een onafhankelijk keuringsbureau voor rijbewijs- en medische keuringen. Wij werken samen met BIG geregistreerde keuringsartsen. VoorKeur vindt de samenwerking met de keuringartsen belangrijk. Het ondersteunen van de artsen in materialen, opleiding en administratie zorgt ervoor dat de artsen zich kunnen focussen op de keuringen. 

Wij zijn geen onderdeel van Regelzorg, Goedkope Keuringen, Rijbewijsdokter, Rijbewijskeuring Holland, Rijbewijskeuringofficieel, maar u vindt ons ook in heel Nederland. Zie verder onze locaties

Welke locaties?

Elke maand openen wij nieuwe locaties. Zitten wij niet in uw buurt? Laat het ons weten via info@voor-keur.nl of 085 0607065.

Voor wie is VoorKeur?

VoorKeur heeft rijbewijs- en medische keuringen voor mensen die de leeftijd van 75 jaar bereiken of hun rijbewijs moeten verlengen, maar ook voor beroepschauffeurs, taxichauffeurs en touringcarchauffeurs. Vanuit de wet en regelgeving is het vastgelegd dat rijbewijzen met een beperkte geldigheidsduur periodiek verlengd moeten worden. Het op tijd verlengen is voor chauffeurs belangrijk. VoorKeur is er uiteraard ook voor mensen die een rijbewijs, vrachtauto- of bus rijbewijs willen halen of een taxipas willen halen of verlengen.

Waarom heeft u een medische keuring nodig?

Bij het invullen van de gezondheidsverklaring van het CBR heeft u één of meerdere vragen met ‘JA’ ingevuld. Of er is een verandering in uw gezondheidstoestand, waardoor u een medische keuring nodig heeft. Het kan ook dat u een periodieke gezondheidskeuring moet ondergaan, omdat uw gezondheidstoestand in het verleden veranderd was. 

Wat zijn de kosten van een rijbewijskeuring en hoe betaalt u? En krijg ik een bevestiging van de afspraak?

VoorKeur werkt met vaste tarieven per keuring soort. Wij hanteren niet een variatie in prijs voor een zelfde keuringsoort, zoals sommige goedkope rijbewijs aanbieders. U betaalt bij Voorkeur niet meer kosten voor een rijbewijskeuring dan bij andere keuringsbureaus. VoorKeur werkt altijd met BIG geregistreerde keuringsartsen die aangesloten zijn op Zorgdomein, voor een vlotte afhandeling van de keuring richting het CBR. Daarnaast staan wij bekend om onze goede service en een vriendelijke afhandeling. De betaling kan direct online via IDEAL. Maar op de meeste locaties is ook een pin aanwezig. Het online reserveringssysteem bevestigt altijd uw afspraak, ook al lukt de betaling niet direct. Checkt u daarom altijd ook uw spam box of ongewenste mail box. Is de bevestiging ook daar niet binnen, neemt u dan contact met ons op 085 0607065. Dan kijken wij of uw mail correct vermeld staat in het systeem. 

Kan ik snel terecht voor een keuring?

Bij VoorKeur kunt u snel terecht voor een rijbewijs- en medische keuring. U kunt zelf online een keuring inplannen via onze site. Vanwege de lange wachttijden bij het CBR, adviseert VoorKeur u minimaal 4 maanden van te voren uw verlenging / aanvraag bij het CBR in te dienen. Leest u de te nemen stappen op onze site goed door. Onze keuringsartsen zijn aangesloten op het digitale platform Zorgdomein, waardoor de keuring digitaal verwerkt wordt en meteen bij het CBR wordt aangeboden.

ZD code

Dit is een code die het portaal ZorgDomein gebruikt voor uw medisch dossier. De code bestaat uit 10 tekens (cijfers en letters hoofdlettergevoelig). Wij gebruiken de ZD code om uw keurverslag digitaal te verzenden naar het CBR. Nadat u de gezondheidsverklaring in mijn.cbr.nl heeft ingevuld en digitaal heeft teruggestuurd, ontvangt u in mijn.cbr.nl de ZD code. Deze code staat op de brief ‘Verwijzing naar Keurend arts’ en op het ‘Keuringsverslag’ zelf. Op onze site kunt een voorbeeld vinden hoe dit eruit ziet bij ‘Wat neemt U mee’.

U kunt wel een afspraak maken, echter geven wij de voorkeur aan het afgeven van de ZD code of codes alvorens de keuring plaatsvindt.

Als het CBR aangeeft dat de keurverslagen uitgevoerd kunnen worden door een keurarts dan kunnen wij de keuring uitvoeren. Vraagt het CBR naar een specialist, dan kunnen wij de keuring niet uitvoeren; u dient op zoek te gaan naar gevraagd specialist.

Wanneer uw ZD code niet meer actief is wil dit zeggen dat u te lang gewacht heeft met het maken van een afspraak voor een keuring. De arts/assistent zal de papieren handmatig moeten invullen.

Alleen de client zelf krijgt via het CBR inzicht in het aantal keurverslagen. Dit heeft te maken met het beschermen van uw gegevens. De keurarts kan in Zorgdomein dus niet zien dat u meerdere keurverslagen heeft.

Wanneer u een gezondheidsverklaring heeft ingediend en u heeft als reactie een keurverslag ontvangen, dan heeft u ongeveer 3 maanden om een afspraak te maken met een keurarts.

In praktijk kunt u gekeurd worden zonder ZD code, echter gebeurt er vervolgens niets met het concept van uw keuring. Wij hebben de ZD code nodig om uw rapport af te ronden. Dit kan niet zonder ZD code.

Keuring

Een keuring duurt gemiddeld 10 – 15 minuten.

In praktijk kunt u gekeurd worden zonder ZD code, echter gebeurt er vervolgens niets met het concept van uw keuring. Wij hebben de ZD code nodig om uw rapport af te ronden. Dit kan niet zonder ZD code.

De arts toetst aan de hand van het keurverslag of u geschikt bent een motorvoertuig te rijden/besturen. Er wordt o.a. gecontroleerd op ogen, suiker in uw urine, bloeddruk en uw geestelijke gezondheid. Op onze BLOG vindt u meer tips van de keurarts.

Keurverslag

Alvorens u gekeurd wordt, dient u een gezondheidsverklaring in. U ontvangt van het CBR een keurverslag, met dit verslag maakt u een afspraak voor een keuring.

Een gezondheidsverklaring is een eigen verklaring gebaseerd op uw gezondheid, een keurverslag is een reactie van het CBR op uw gezondheidsverklaring. De keuring is de fysieke toetsing op uw ingediende gezondheidsverklaring.

Op de dag dat u gekeurd wordt, wordt uw keurverslag digitaal verzonden naar het CBR. Het CBR duurt er tenminste 28 dagen* over om uw keurverslag is beoordelen. U krijgt de uitslag per post thuis of in uw mijn.cbr.nl (inloggen met DigID)

*u kunt aan deze tijdsindicatie geen rechten ontlenen.

Beoordeling

De beoordeling door het CBR  van uw keurverslag van het CBR krijgt u per post thuis gestuurd of u vindt het in uw mijn.cbr.nl. U krijgt geen kopie mee van de arts. De status van uw keuring en een kopie van het ingevulde keurverslag, kunt u terugvinden in mijn.cbr.nl (inloggen met uw DigID).

U kunt een herkeuring aanvragen of u kunt bezwaar maken via Bezwaar – CBR

De toetsing op het invullen van uw gezondheidsverklaring gebeurt door een keurarts. Hiervoor maakt u een afspraak voor een keuring.

De vraag is waarvoor u een rollator gebruikt. Wanneer dit slechts is voor het houden van uw balans of ter ondersteuning, dan kunt u gewoon gekeurd worden. Zijn er andere complicaties dat mogelijk uw rijvaardigheid kan beïnvloeden, neemt u dan eerst even contact met ons op.

Als u tijdens of na het indienen van uw gezondheidsverklaring onder behandeling bent van een oogarts voor bijvoorbeeld een staaroperatie, dan kunt u gewoon worden gekeurd. Wanneer u uw gezondheidsverklaring reeds heeft ingediend en u wordt onverwachts geconfronteerd met een bezoek aan een oogarts dan is het verstandig om na de behandeling een keuring in te plannen.

Uw ogen zijn zeer belangrijk bij het goed kunnen beoordelen of u nog veilig de weg op kan voor uzelf en voor anderen.

Even afhankelijk of uw arts heeft aangegeven of u volledig hersteld van uw gebroken been. Voor het grootrijbewijs is het ook belangrijk of het u rechter- of linkerbeen betreft. Als het gaat om uw linkerbeen, dan kunt u gekeurd worden mits volledig herstel verzekerd is door uw arts.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via voor-keur.nl kiest u dan links in de groene menubalk ‘Keuringen’ en vervolgens ‘Maak online een keurafspraak’. U kunt ons ook bellen voor een afspraak via 085-0607065.

Nadat u uw gezondheidsverklaring heeft ingediend, maar tenminste 4 maanden voor het aflopen van uw rijbewijs.

Tenminste 4 – 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs.

In uw afspraakbevestiging krijgt u de mogelijkheid om uw afspraak te wijzigen. Komt u hier niet uit, neem dan contact met ons op.

U kunt uw afspraak wijzigen of verzetten door te klikken op de link in uw bevestiging ‘Afspraak aanpassen’. Komt u er niet uit, neem dan contact met ons op.

Het kan zijn dat wij geen keurlocatie in uw woonplaats hebben. Op basis van uw postcode kunt u de dichtstbijzijnde keurlocatie vinden. U kunt ons altijd laten weten dat in uw woonplaats geen keurlocatie is, als er veelvuldig een verzoek komt in een plaats zullen wij hier zeker op acteren.

U krijgt van ons altijd een bevestiging via de mail. Let op dat u een correct emailadres opgeeft. Vindt u geen bevestiging in uw inbox, controleer dan altijd uw spambox of ongewenste email.

Als u een afspraak maakt via onze website dan krijgt u de gelegenheid om direct te betalen via IDeal. Dit is een optie! Als u de betaalmodule bij het boeken annuleert, staat de afspraak al wel in onze agenda. U krijgt in uw bevestigingsmail een betaal link toegezonden.

Op de meeste locaties kunt u betalen met pin. Lukt dit op locatie niet, dan krijgt u van ons een betaalverzoek via uw email of whatsapp.

Niet elke keuringsarts of elk keurbureau staat vermeld bij het CBR. Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein en een Arbodienst.

Bereikbaarheid

De meeste locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kijkt u ook even op 9292.nl.

Op de meest locaties van ons kunt vrij parkeren. Mocht dit niet het geval zijn, dan vindt u in de bevestiging terug waar u het beste kunt parkeren.

Op de bevestiging staat waar u wordt verwacht. Omdat wij ook zakelijke flex locaties huren, is het van belang dat u onze bevestiging goed leest, mocht een locatie geen duidelijke borden hebben.

Onze locaties zijn voornamelijk voorzien van liften. Mocht u twijfelen, neem dan contact met ons op.

Contact

U kunt een bericht sturen naar info@voor-keur.nl of ons bellen of appen via 085-0607065.

Stuur uw aanvullende informatie naar keuring@voor-keur.nl. Meldt u dan altijd uw afspraak kenmerk (5 letters) de locatie en datum van uw keuring.

VoorKeur is dagelijks geopend van 9.00-17.30 uur. Krijgt u ons niet direct aan de telefoon laat dan een bericht achter op de voicemail. U wordt altijd binnen 24 uur terug gebeld.

Bij keuringsdagen zijn wij van 9.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar. Anders kunt u ons een whatsapp sturen via 085-0607065 of mailen naar info@voor-keur.nl

Overig

Wat is de coulance regeling van het CBR?

Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. De regeling geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR. U kunt met een verlopen rijbewijs blijven rijden tot het CBR een besluit neemt. Dit kan uiterlijk één jaar nadat uw rijbewijs verlopen is.

(bron https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring/uw-situatie/gezondheidsverklaring-75-jaar-of-ouder/blijven-rijden-met-een-verlopen-rijbewijs.htm)

© 2024 VoorKeur | Website door WPinaday.nl

KVK: 76902129

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

U kunt uw gezondheidsverklaring indienen via www.mijn.cbr.nl (inloggen met uw DigiD). Van het CBR ontvangt u een bevestigingsmail, het keurverslag dat nodig is vindt u in de omgeving van ‘mijn.cbr.nl’. Dit heeft te maken met de AVG. Zodra u reactie heeft van het CBR en in het bezit bent van een ZD code, kunt u bij ons een afspraak maken. Heeft u vragen? Bel ons gerust via 085-0607065

U heeft een andere vraag? U kunt contact opnemen via de mail infro@voor-keur.nl of telefonsich 085 0607065

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

KIWA (Taxipas): vraag dit aan via kiwaregister.com of bel KIWA op 088-998 48 88 (lokaal tarief).

CBR (bv Rijbewijs B/C/D/E, Cat 1.& overige): vraag dit aan via mijn.cbr.nl (met DigiD) of bel CBR op 088-2277700

KNAF (kart): vraag dit aan via knaf.nl KNAF tel 088 00 47 888

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

U kunt uw gezondheidsverklaring indienen via www.mijn.cbr.nl (inloggen met uw DigiD). Van het CBR ontvangt u een bevestigingsmail, het keurverslag dat nodig is vindt u in de omgeving van ‘mijn.cbr.nl’. Dit heeft te maken met de AVG. Zodra u reactie heeft van het CBR en in het bezit bent van een ZD code, kunt u bij ons een afspraak maken. Heeft u vragen? Bel ons gerust via 085-0607065

Heeft u wel een mail ontvangen van het CBR dat uw gezondheidsverklaring is ontvangen, logt u dan in via www.mijn.cbr.nl (met DigiD). In uw berichten box vindt u mogelijk uw keurverslag met ZD. Belt u anders even met het CBR via 088-2277700

U heeft een andere vraag? U kunt contact opnemen via de mail infro@voor-keur.nl of telefonsich 085 0607065

Let op: nieuwe tarieven vanaf 1 juli

Per 1 juli hanteren wij nieuwe prijzen voor de keuringen